تحریم های جدید علیه ایران که شدیدترین تحریم های وضع شده تاکنون نام گرفته، در حالی به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید که شماری از رأی دهندگان به آن، همان کسانی بودند که حدود دو هفته پیش با امضای نامه ای خواستار پیشبرد دیپلماسی با ایران شده بودند. نشریه «دیلی بیست» در مطلبی به بررسی نقش لابی صهیونیستی آمریکا در این تغییر جهت پرداخته است.
به گزارش «تابناک»، نشریه آمریکایی «دیلی بیست» در مطلبی به بررسی تحریم های وضع شده جدید علیه ایران پرداخته و می نویسد هرچند نمایندگان تندروی آمریکایی مدعی هستند از مردم ایران حمایت کرده و درصدد جلوگیری از جنگ با این کشور هستند، اما در عمل اقداماتی را انجام می دهند که سبب بیشتر شدن احتمال رویارویی و جنگ می شود.
به نوشته این نشریه، سلسله اقدامات ضدایرانی اخیر در آمریکا، که ابتدا با بی اهمیت خواندن انتخابات ایران و زیر سوال بردن رئیس جمهور منتخب این کشور آغاز شد و اکنون به وضع تحریم های جدید رسیده، حاصل تلاش هایی است که لابی صهیونیستی در آمریکا (آیپک) بوده است.
با حمایت آیپک، طرح تحریم های جدید توانسته بود پیش از انتخاب حسن روحانی، 376 امضا جمع آوری کند. این در حالی است که شماری از این 367 تن، از جمله 131 نفری بودند که بعداً با ارسال نامه ای برای اوباما، خواستار دیپلماسی و شکیبایی در قبال ایران شدند. اما آن نامه به هیچ جا نرسید. 16 تن دیگر از نمایندگان نیز پیش از تصویب این تحریم ها، در نامه ای خواستار به تعویق افتادن طرح آن شده بودند، اما تلاش های آنان نیز نتوانست نتیجه ای را به دنبال داشته باشد.
دیلی بیست در بیان چرایی اشتباه بودن تحریم های جدید می نویسد هرگونه توافقی نیازمند مصالحه از سوی هر دو طرف است و این طرح جدید، شانس اعتمادسازی در طرف ایرانی را کاهش داده و برای ایرانی ها ثابت می کند که هدف آمریکا، چیزی جز تغییر نظام در ایران نیست.
«گری سیک»، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا و کارشناس مسائل ایران می گوید: «ایرانی ها دلایلی قوی برای عدم اعتماد به ما دارند. آنچه کنگره انجام می دهد، تصدیق این بی اعتمادی هاست». «ارل بلومینور»، از نمایندگان مخالف این طرح نیز به همکاران خود گفته بود: «اگر اندک روزنه ای برای توافق وجود دارد، با کارتان سبب ضعیف شدن موضع رئیس جمهور نشوید. انگشت در چشم مردم ایران نکنید».
«جیم مک درمونت»، از دیگر مخالفان این طرح گفته بود: «من اینجا ایستاده ام و می پرسم: عجله برای چیست؟ برای نخستین بار پس از چندین سال، یک رئیس جمهور میانه رو در ایران سوگند یاد می کند. اگر نیاز باشد، می توانیم پس از بازگشت از تعطیلات به این موضوع بپردازیم». وی با اشاره به تجربه جنگ عراق، افزوده بود: «ما این فیلم را قبلاً تماشا کرده ایم. صدها هزار کودک عراقی به واسطه تحریم ها جان باختند. آیا چیزی تغییر کرد؟ نه. ما به جنگ آن ها رفتیم».
دیلی بیست در ادامه مطلب خود اشاره می کند که حامیان طرح تحریم های جدید، همگی به موضوع امنیت رژیم اسرائیل به عنوان دلیل حمایت خود اشاره می کنند. نه تنها «آیپک» به طور مستقیم در این جریان دخیل بوده، بلکه شماری دیگر از سازمان های دست راستی طرفدار اسرائیل، مانند «پروژه اسرائیل» و «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» نیز به طور مستمر خواستار تشدید فشارها بر ایران بوده و هیچ اشاره ای به احتمال پیشبرد روند دیپلماسی با ایران نداشته اند.
با این حال، به اعتقاد این نشریه، مهمترین و فوری ترین اثر منفی تحریم های جدید، این است که امکان بازگشت ایران و آمریکا از مسیر پرخطر پیش رو را از میان برده و چشم انداز حل و فصل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران را مبهم تر از پیش می سازد.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.